Približavao se datum vjenčanja mojeg sina pa sam obilazila zagrebačke dućane u potrazi za svečanom haljinom. Pregledala sam ih zaista puno i isprobala mnoge haljine, ali ni za jednu nisam mogla reći to-je-to. Tražila sam nešto lijepo i svečano, a opet jednostavno i da cijena bude razumna. Sanja mi je predložila da dođem k njoj u Beč. “Ovdje je izbor zaista velik i ja znam točno u kojim trgovinama možeš naći sto želiš”- rekla mi je. U prvi čas mi se ideja da otiđem do Beča činila kompliciranom, no nakon obilaska cijelog Zagreba već sam bila pomalo očajna pa sam konačno odlučila sjesti u ranojutarnji autobus i uputila se k Sanji.

To je bio najmudriji mogući potez! Sanja me dočekala već pripremljena – već je dan prije obišla trgovine u centru grada i trgovačke centre i pronašla prijedloge za mene. U roku od samo 6 sati nas dvije smo prošle sve bitne “punktove” gdje sam isprobavala haljine i dodatni asesoar – sako, eko-bundica, torbica – i uz Sanjinu savršenu stručnu pomoć našla točno ono što sam željela! Ma zapravo još i puno bolje, jer mi je Sanjino stručno modno oko znalo sugerirati ono čega se ja sama ne bih ni sjetila. I još k tome po puno prihvatljivijim cijenama (nisam mogla vjerovati koliko sam dobro prošla) nego u dućanima koje sam obilazila u Zagrebu.

Za razliku od moje dugotrajne i već pomalo mučne samostalne potrage, ova kupnja sa Sanjom bila je prava lagana pjesma! S iznad očekivanja radosnim ishodom. I sve obavljeno u jednom danu.

A haljina je na vjenčanju dobila pravu kišu komplimenata.
Zaista sam sretna što u mom životu postoji Sanja!